OLVASS

ÉRDEMES

EGY JÓ VICC?

Nincs megjeleníthető elem

Érdemes megfontolni

Nincs megjeleníthető elem

A nap rossz híre

Nincs megjeleníthető elem

A nap jó híre

Nincs megjeleníthető elem

LESD MEG!

HTML

Sírógörcsöt kapott, mikor feltartóztatta az őr

2011.01.11. 22:29 vissza1

Még az ünnepek előtti vásárlási lázban érte kellemetlenség tiszaalpári idős olvasónkat egy kecskeméti élelmiszerüzletben. Nem vásárolt, távozáskor a biztonsági őr kötelezte: mutassa meg táskája tartalmát.

Az idős nő az egyik pénztárnál kért engedélyt az eladótér elhagyására. A biztonsági őr állítólag utána szólt, hogy álljon meg, de nem hallotta meg. Az őr végül az üzlet kijáratánál tartóztatta fel, citálta vissza és rakatta ki táskájában lévő holmikat. Az idős nő sírógörcsöt kapott, összeroppant a gyanúsítás miatt, bebizonyosodott, hogy nem tulajdonított el semmit. Szóban nehezményezte az eljárást, írásban viszont sem aznap, sem később nem tett panaszt.

– Érthető, hogy a sértett mielőbb távozni akart az üzletből. A vásárlók könyvébe ugyanakkor napokkal később is lehetőség van bejegyzést tenni – mondta el az ügy kapcsán Tóth Ferenc, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület kecskeméti irodájának munkatársa. – A pénztár után is megszólíthatja a biztonsági őr a vevőt, de csak ha alapos a gyanú, hogy valamilyen árucikket eltulajdonított, vagy ha megszólal a biztonsági kapu. Az nem jogosítja fel az őrt a vizsgálatra, hogy a vevő nem vásárolt.

Az esettel kapcsolatban az érintett áruház állásfoglalását is megkértük. – A kereskedelmi egységekben többször is történik táska illetve csomagellenőrzés, de csak indokolt esetben – közölte Laber Zsuzsanna, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs osztályának vezetője. – Elvárás, hogy az őrök kulturáltan, de határozottan lépjenek fel és a jogszabályi kereteken belül, ha szükséges, kontrollálják az áruházból távozókat. Olyan utasítást, hogy minden olyan személy táskáját, aki nem vásárolt meg kell nézni, a biztonsági szolgálatot ellátó cég vezetése nem adott ki, a vagyonőrök ilyen eljárást nem alkalmazhatnak.

Táska és blokkellenőrzéseket csak észlelés, alapos gyanú, ráutaló magatartás, illetve a dolgozók jelzése alapján indokolt esetekben végeznek a vagyonőrök – áll a cég közleményében.

– Az áruházakban a vásárlókat írásos, kifüggesztett nyomtatványokon kérik, hogy a kereskedelmi egységekbe történő belépés előtt mutassák be a biztonsági őrnél a máshol vásárolt termékeket – folytatja az illetékes.

– Az említett kecskeméti Kaiser’s áruház mellett van a városi piac, ahol több olyan termék is kapható, mint az üzletben. A csomagmegőrzőben a kézi táskánál nagyobb táskák elzárhatók. Az üzlet korábban jelentős leltárhiánnyal küzdött, ami a lopások megszaporodására utalt. A vagyonőrök lelkiismeretes, és szakszerű munkavégzésének köszönhetően az üzlet most ezen a téren jobb eredményeket mutat fel. Sem a Kaiser’s üzletben szolgálatot ellátó vagyonőrök, sem a bolt dolgozói nem tudtak visszaemlékezni az említett eseményre. Ugyanakkor mind a SPAR Magyarország Kft. mind a szolgálatot végző Expol Kft. elnézését kéri a panaszos hölgynek a kellemetlenségért. 

Játssz és nyerj laptopot!

Nyerj könnyedén egy remek Nokia telefont

Szeretnéd megkapni mailben a nap magyar és a nap külföldi dalát? Iratkozz fel tematikus hírlevelünkre! Érdemes, hiszen a feliratkozók között rendszeresen ajándékot sorsolunk ki.

 


Név:*
E-mail:*


- baon.hu -

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viccestwitter.blog.hu/api/trackback/id/tr622577687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása