OLVASS

ÉRDEMES

EGY JÓ VICC?

Nincs megjeleníthető elem

Érdemes megfontolni

Nincs megjeleníthető elem

A nap rossz híre

Nincs megjeleníthető elem

A nap jó híre

Nincs megjeleníthető elem

LESD MEG!

HTML

Kell-e SMS-ben megszólítást használni? Hamarosan megjelenik a magyar e-etikett

2010.11.29. 11:28 vissza1

Egy egyedülálló kezdeményezés keretében hazai szakértők, oktatók, kutatók, művészek kétnapos workshop keretében alkották meg a magyar e-etikettet, amely gondolatébresztő ajánlásgyűjteményként kíván szolgálni az e-világban. A várhatóan közel száz ajánlást tartalmazó etikettgyűjtemény publikálása néhány héten belül várható.

Újabb Tesco csoda: Ez milyen ízű lehet?

Feltölthetjük-e a céges partin főnökünkről készült fotót egy közösségi oldalra? Kell-e SMS-ben megszólítást használni? Illik-e meetingen hangosan mobiltelefonozni? Gond-e, ha egy e-mailben hibát ejtünk, vagy ott nem kell foglalkozni annyira a helyesírással? Mit illik megosztani a Facebookon, és szükséges-e engedélyt kérnünk, ha egy találkozóról élőben közvetítünk a Twitteren? Hasonló kérdések sokak fejében megfogalmazódtak már, akik rendszeresen használják korunk kommunikációs eszközeit. A válaszok pedig gyakran nem egyértelműek, hisz nem gondolkodunk egyformán, a helyzeteket különbözőképpen ítéljük meg.

Ajándékozási gondod van? TIPPEKÉRT KLIKK IDE!

A Magyar Telekom és lakossági márkái, a T-Home és T-Mobile a társadalomtudományok néhány ismert hazai szakértőjét és véleményformáló személyiségeket kértek fel arra, hogy segítsenek eligazodni digitális világunkban, tegyenek ajánlásokat arra, mit illik tenni és mit nem azokban a helyzetekben, amikor digitális kommunikációs eszközöket használunk.

Az „e-Etikett” nevű kezdeményezésben szerepet vállaló huszonöt szakértő olyan témaköröket vitatott meg, mint az internetezés, a közösségi oldalak használata, a mobiltelefonálás, az e-mail-ezés vagy az SMS-ezés.

A kerekasztal-beszélgetésen felmerült gondolatokból hamarosan olyan ajánlásgyűjtemény születik, amely eligazítást nyújt a különböző kommunikációs helyzetekben megkívánt viselkedési normákat illetően, de legalábbis gondolatébresztőek lesznek a rövidesen publikálásra kerülő ajánlások.

Az eszmecsere eredményeképpen megszületett „digitális etikett” rendszerezés után, előreláthatóan néhány héten belül felkerül a www.e-etikett.hu weboldalra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viccestwitter.blog.hu/api/trackback/id/tr222480779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása